Kunststof Hefschuifpui

Een Kunststof hefschuifpui: wat is het en wat zijn de voordelen van dit systeem?

Wat is een Kunststof hefschuifpui voor soort systeem?

Een kunststof hefschuifpui is een onderdeel van een beweegbaar kozijn met veelal grote ramen erin. Door de hendel van de pui – die aan de binnenkant zit – omhoog te halen, kan de pui horizontaal geopend en gesloten kan worden. Op deze manier kun je kamer en de tuin onderling verbinden. Dit is natuurlijk heerlijk als het zonnig is en snel op het tuinterras of in de tuin wilt kunnen komen. Ook het ventileren van het huis is met een schuifpui eenvoudig en snel te regelen.

kunststof hefschuifpui

De voordelen van een  kunststof kozijn met een hefsysteem

Er bestaan uiteenlopende soorten schuifpuisystemen, met als bekendste voorbeelden de kiep-hefschuifpui en de standaard heffingsschuifpui. Een kiep-hefschuifpui wordt vooral gebruikt bij kleinere ruimten. Door middel van een kiepsysteem hoeft deze pui niet per se open om te ventileren. Verder is een kiephefschuifpui goedkoper, maar tegelijk ook kwetsbaarder voor defecten. Het andere systeem, met een heffingshendel, heeft de nodige voordelen boven het kiepsysteem. De belangrijkste pluspunten van een hefschuipuisysteem zijn:

  • Een groot voordeel van de pui met hefsysteem is het feit dat het openen en dichtdoen van de pui eenvoudig is. Kinderen en ouderen krijgen deze pui, indien deze niet op slot zit, eenvoudig open.
  • De woning luchten was nog nooit zo gemakkelijk als met een hefpui. Met één beweging creëer je een grote open ruimte om het huis snel en effectief te ventileren.
  • Schuifpuien bestaan voor een groot deel uit glaswerk. Voordelig hieraan is dat je hiermee op energiekosten kunt besparen. Glas laat extra licht door en natuurlijk ook veel (gratis) warmte.
  • Op het gebied van kunststof hefschuifpuien is er een enorme keuze aan modellen en uitvoeringen. Van welke kleur of welk profiel je ook houdt, of het nu modern is of traditioneel, er is een ruime keuze op dit gebied.
  • Een laatste voordeel is de robuustheid en duurzaamheid die een kozijn met een hefschuifpui heeft. De kozijnen zijn erg sterk en bij goed onderhoud tientallen jaren mee. Met een kunststof hefschuifpui kies je dus voor een kozijn dat er jarenlang tegenaan kan.

kunststof hef-schuifpui

Functioneel railsysteem zorgt voor een lage, veilige instap

Het mooie van een  kunststof schuifpui met hefboom is dat de instap laag is en gelijk ligt met de vloerhoogte. De dorpel van een schuifpui met hefboom ligt niet zo hoog als bij een pui met kiepsysteem. De kans op struikelpartijen is hierdoor natuurlijk een stuk kleiner. Het feit dat er geen of nauwelijks hoogteverschil is met de huisvloer, komt door het railsysteem dat in dit type schuifpui zit. De schuifrails bevinden zich in het kozijn en zijn dus keurig weggewerkt. Het resultaat is een veilig, gebruiksvriendelijk kozijn dat optimaal functioneert en doet waarvoor het