Kunststof Kiep-Hefschuifpui

Kunststof Kiep-hefschuifpui: kenmerken en voordelen

Kenmerken en verschillen kunststof hefschuifpui en kunststof kiep-hefschuifpui

Kunststof schuifpuien zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en modellen. Twee bekende typen schuifpui zijn de hefschuifpui en de kiephefschuifpui. Wat is het verschil tussen deze twee schuifpuien? Een standaard hefschuifpui is voorzien van een hendel aan de binnenkant waarmee de pui opengemaakt en afgesloten kan worden. Door acrylrollen kan de schuifpui goed opengeschoven worden. Een kiephefschuifpui of schuifkieppui werkt iets anders. Hierbij wordt het schuifdeel naar binnen gekiept, waarna het opzij bewogen kan worden. De kunststof schuifkieppui is vooral ideaal voor toepassing in kleinere ruimtes of kamers. Wanneer de pui opengeschoven wordt in een doorgang, kun je twee ruimten feitelijk met elkaar combineren en creëer je extra ruimte.

unststof Psk kiep hefschuifpui

Een kunststof kiephefschuifpui helpt bij eenvoudig ventileren

Een kiepende hefschuifpui uit kunststof heeft aardig wat voordelen die dit type schuifkozijn meer dan interessant maken. In de eerste plaats is een voordeel dat het schuifdeel van dit kozijn eenvoudig in een kiepstand kan worden gezet. Zo kun je jouw woning heel eenvoudig ventileren, zonder dat je de hele schuifpui open hoeft te zetten. Het blijft hierdoor lekker fris in huis. Schijnt het zonnetje? De kiepschuifpui is snel te openen en kun je gebruiken als een mooie opening waardoor het zonlicht naar binnen komt en je jezelf lekker kunt bruinen.

kiep-schuifpui

Nog meer voordelen: betaalbaarheid, doorgang en dubbel glas

Een ander, tweede voordeel is dat  kunststof kiepschuifpuien relatief voordelig zijn. Ze zijn goedkoper dan schuifpuien met een hefboom. In de derde plaats zijn de kiepschuifpuien dus ideaal voor toepassing in kleinere doorgangen en kamers, om die onderling te verbinden maar ook te kunnen afsluiten. Een vierde, interessant voordeel is dat de kiep-hefschuifpui eenvoudig geleverd kan worden met dubbel gelaagd veiligheidsglas. Door te kiezen voor isolatieglas wordt de warmte aanzienlijk beter vastgehouden en kun je flink besparen op de energierekening. Prettig is natuurlijk ook dat dubbel glas minder snel breekt als de pui een keer hard wordt dichtgedaan of als er iemand tegenaan loopt. En naast thermische isolatie is, ten slotte, ook de akoestische isolatie van een kiepschuifpui voordelig.

 

kunststof kiep-hefschuifpui

Fraaie stijl en eenvoudig in het onderhoud

 

Om het verhaal compleet te maken nog twee aantrekkelijke pluspunten van de kunststof kiep-hefschuifpui. Veel woningbezitters of bedrijfseigenaren kiezen voor dit type kozijn, omdat er tal van stijlen en uitvoeringen mogelijk zijn. Een pui-model dat precies bij jouw woningstijl past, is altijd wel te vinden. Voordelig is dat de kunststof kiephefschuifpui vrijwel altijd naadloos opgaat in de gevel van uw woning of bedrijfspand en dus visueel fraai oogt en een eenheid vormt met de rest van het pand. Onderschat ten slotte ook niet het beperkte onderhoud dat een kiepschuifpui nodig heeft. Omdat deze puien doorgaans van kunststof vervaardigd zijn, hebben ze nauwelijks onderhoud en schoonmaakbeurten nodig. Daarbij hangt het kiepgedeelte feitelijk los, waardoor je er met een schoonmaakdoek goed bij kan om het pui-oppervlakte te reinigen en af te poetsen. Je komt met gemak in alle hoekjes en gaatjes waar zich stof bevindt. Zo simpel is het schoonmaken van een schuifpui met kiepgedeelte. Laat je ook overtuigen en bekijk onze collectie nu online.